6 návyků, se kterými bude hubnutí hračka!

6 návyků, se kterými bude hubnutí hračka!

09. 09. 2024

Léto už voní ve vzduchu! Připravte se na plavkovou sezónu s dobrotami od Lifefood

 

Přidejte trochu pohybu do každého dne

Zkuste alespoň na pár týdnů jezdit do práce místo autem na kole, nebo cíleně vyražte pěšky, tam kam byste normálně jeli městskou dopravou. Pěší, nebo cyklo pohyb se tak stane běžnou součástí vašeho dne a nebudete si muset plánovat sportovní aktivitu navíc. Je prokázáno, že půlhodinová procházka denně má pro organismus celou řadu výhod. Rozšiřuje cévy, což zlepšuje krevní oběh, posiluje srdce a plíce. Také zmírní úroveň stresu, vyrovnává psychickou pohodu, dodá mozku více kyslíku a zlepší jeho rozumové funkce. Kromě získané kondice snižuje vysoký krevní tlak a mírní cukrovku.

Vsaďte na kvalitní protein

Pokud to s hubnutím myslíte vážně, pořiďte si kvalitní protein, který vám v tomto procesu náramně pomůže. Nejen, že vás zasytí víc než tuky nebo sacharidy, ale dokáže také ovlivnit hladiny hormonů, které souvisí s touhou po jídle a kontrolou nad jeho snědeným množstvím. A aby toho nebylo málo, podporuje růst a ochranu svalové hmoty před jejím spálením na energii. Jejich trávením také spálíte nejvíce kalorií ze všech makroživin.
Naše proteiny jsou 100% rostlinné, mají vysoký obsah bílkovin, vlákniny i antioxidantů, takže vaše tělo krásně nakopnou.

Plánujte si na večer lehčí jídla a dejte tělu čas ho pořádně strávit

Během nočního spánku se všechny procesy v těle zpomalují a samozřejmě se tak zpomaluje i trávení. Proto svému tělu výrazně ulehčíte práci, když si na večeři naplánujete lehčí jídlo než na snídani nebo oběd. Velmi důležité je také načasování jídla – ideální je, pokud se vám podaří načasovat poslední jídlo dne na dvě až tři hodiny před spaním. Předejdete tak riziku kyselého refluxu a pálení žáhy. Přijatá potrava se navíc dobře stráví a zbytečně nezatíží metabolismus. Právě jemu prý nesmírně prospívá, když je mezi večeří a snídaní alespoň desetihodinový odstup, neboť se tím podstatně vylepší jeho funkce. Rovněž se tím stabilizuje hladina krevního cukru, která pomáhá proti pocitu podráždění.

Začněte cvičit a vytvořte si ze cvičení návyk

Zpočátku je nutné začít pomalu a až postupně si ze cvičení udělat návyk. Vaše tělo nebude na cvičení zvyklé, a když to zprvu přeženete, svaly vás budou bolet i několik dní po cvičení. To vás samozřejmě odradí od pokračování. K vytvoření návyku vám mimo pomalého začátku a střízlivých cílů také pomůže, když budete mít tréninkový plán v tištěné podobě a budete si moct každé dokončené cvičení odškrtnout.
Cvičení pro vás samozřejmě bude příjemné pouze, když vás bude bavit. S tím vám pomůže například poslech hudby. Nejlepší však je, vybrat si aktivitu, která vás baví – ať už je to zvedání činek, cyklistika, běhání, nebo klidně i nějaký alternativní sport.

 

Vyřaďte pečivo z pšeničné mouky

Mouka jako taková není při hubnutí ten hlavní problém. Největší problémy působí nadužívání pšeničné mouky zbavené veškerých zbytků vlákniny, která je zároveň největším zdrojem lepku. Snažte se upřednostňovat takové druhy, které mají vyšší celozrnný podíl a více vlákniny – třeba naše krekry LIFE CRACKERSSušené za nízkých teplot a v raw kvalitě, plné kvalitních surovin, včetně výživných semínek, osvěžujících bylinek a sušené zeleniny.
Krekry chutnají skvěle samotné, i jako alternativa chleba na různé pomazánky.

Nezapomeňte na zdravou svačinku na cesty!

Hlavní sezóna výletů si žádá pořádnou zásobu energie na cesty! Už žádné toasty, bagety nebo čokoládové tyčinky. Přece si tu linii nezkazíme! Pro milovníky sladkého máme tyčinky Lifebar doslazené jen datlemi, kokosovým sirupem a ovocem v BIO kvalitě a myslíme i na zastánce slaných pamlsků. Pro ně jsou tu Rawsage z oliv či ze sušených rajčat.

 

 

Další články