Podzim je tady a s ním i dýňová sezóna plná lahodných chutí. Máme pro vás skvělý tip na recept - dýňovku s červeným kari a kokosovým mlékem.
Příprava
Cibuli, mrkev a batátu oloupeme a nakrájíme. Dýni Hokkaidó loupat nemusíme a tak jí pouze rozpůlíme a rozkrájíme na menší kousky. V hrnci na rozpáleném oleji opékáme připravenou zeleninu zhruba 5 minut. Pak přidáme kari pastu, kurkumu, přilijeme kokosové mléko a dolijeme zeleninovým vývarem tak, aby zelenina byla téměř ponořená. Přivedeme k varu a vaříme do měkka. Poté rozmixujeme do hladka a nakonec přidáme sůl a limetkovou šťávu, dokud nedosáhneme výsledné chuti. Dozdobíme dýňovými semínky.
Ingredience
|
K polévce se skvěle hodí na přikousnutí naše bezlepkové zelné krekry.